Kungfu Templets cheftræner
Shifu Stan

Shifu-træner-segl

En drenge-drøm er blevet til
40 år med kungfu

Kungfu Templets cheftræner er Shifu Stan. Hans kundskaber inden for kungfu bygger på stilarterne Chang Quan eller på dansk den langnævede stil, Tongbei Quan - gibbonaben, Hung kuen - de fem dyr og Wing Chun, som hver især stammer fra henholdvis den nordlige og den sydlige skole.

Allerede som 8-årig var interessen for kampsport stor, men Stans far havde holdningen, at sønnen ikke skulle være slagsbror.
Som 12-13 årig begyndte Stan at interessere sig for kungfu og søgte uden held mulighed for at træne traditionel kungfu i hele Storkøbenhavn. Det blev til flere besøg på kinesiske restauranter og grillbarer for at få kontakt til nogen i kungfu-miljøet. Til sidste satte Stan annonce i avisen, hvor han på engelsk søgte en kungfulærer - annoncen førte til et telefonopkald fra Johnny, der har trænet og lært kungfu i Hongkong.

Stan begyndte sin kungfu træning som 15-årig med Wing Chun i Siu Lum P’ai (SLP) på Østerbro. Efter 1½ års tid hos SLP søgte han nye udfordringer og mødte i den forbindelse Shifu Johnny Cyvert, der trænede under Shifu Hua Bocheng i Hong Kong. Gennem Johnny fik Stan som 17-årig kontakt med en anden af Shifu Huas elever, Shifu Steen Larsen, som Stan trænede med frem til dennes død.

Stan har således årtiers erfaring med træning og undervisning inden for kungfu og har gennem sin karriere haft direkte kontakt med hundreder af elever. De, der har trænet i længst tid, er blevet kompetente udøvere og undervisere på Kungfu Templet. Stans færdigheder inden for kampkunst er afprøvet i turneringer og i den virkelige verden – han har blandt andet været livvagt for Dalai Lama og Tibets største meditationsmester, Karmapa.

Kungfu er meget mere end kampsport...

Kultur

kungfu kultur

Filosofi

kungfu filosofi

Selvforsvar

kungfu selvforsvar

Præstationsevne

kungfu præstationsevne

Wellness

kungfu wellness