De 5 dyr

 

En af de mest eftertragtede stilarter kaldes populært De 5 dyr. Dens kinesiske navn er Hong Quan [:hung tjü-an] eller på Kantonesisk Hung Kuen. Stilarten er inspireret af de fem dyr - Tigerens, Dragens, Leopardens, Slangens og Tranens bevægelser og de fem elementer - træ, ild, jord, metal og vand i henhold til den taoistiske lære. Kungfu Templets shifu, Stan Howaniak, træner bl.a. Hong Quan.

5 myter om kungfu

1) Man skal være i god form for at træne kungfu: IKKE helt sandt - man KOMMER dog i god form af at træne kungfu, men ellers kan enhver mellem 10 og 90 med normal førlighed give sig i kast med at lære kungfu.

2) Man skal være smidig for at træne kungfu: Passer IKKE helt - det er klart en fordel at være smidig, når man træner kungfu, man bliver dog også smidig af at træne kungfu - det er ikke en forudsætning at være smidig.

3) Kungfu er voldeligt: Kungfu er et redskab, lidt ligesom en hammer - man kan på den ene side bruge en hammer til noget konstruktivt og bygge ting op eller reparere dem eller på den anden side bruge den til at slå ting i stykker... hvilke af de forskellige anvendelsesmåder er hammerens egentlige formål? Det samme gør sig gældende for kungfu - man kan bruge det til at bygge sin krop og karakter op men også til at beskytte sig selv og sine kære. Kungfu handler om at undgå vold, have det godt med sig selv og være i harmoni med sine omgivelser: DET ENDELIGE MÅL MED KUNGFU er IKKE at behøve at bruge det i kamp.

4) Kungfu er til opvisning og duer kun på film: Kampkunstverdenens største ikon, Bruce Lee, beviste gang på gang uden for det store lærred, at kungfu er meget effektivt i såvel gadekamp som i turneringskampe. Det afhænger af den enkelte udøver og hvilke færdigheder, han/hun fokuserer på og ønsker at udvikle.

5) Kungfu er for unge mænd: Det er hørt før - "man skal være ung og stærk og helst mand for træne kungfu." Eller... "kungfu er alt for hårdt for piger." Hos Kungfu Templet er nogle af vores mest bemærkelsesværdige udøvere piger. Kvinder har stor glæde og gevinst ved at træne kungfu. Mænd, der har passeret midten af 40'erne, har med kungfu trænet sig til eller genvundet vitalitet og styrke med kungfu.

Få personlig træning og bliv coachet af kungfu mester eller start på et hold! Tilmeld dig nu!

 

Læs også:


Kung Fu