Generelt om kungfu og kampkunst

Som udgangspunkt gælder det, at der hverken er gode eller dårlige systemer - der er kun gode/dårlige udøvere eller undervisere. Når det er sagt, er der ofte stor forskel på, hvordan man i de forskellige systemer træner for at opnå kampfærdigheder, og på det felt adskiller kungfu sig fra en række andre systemer - der er virkeligt mange forskellige teknikker, altså slag, spark, parader, greb, stillinger og serier. Det betyder, at det tager tid, kræver flid og masser af træning at lære kungfu, og i sidste ende må man vælge at specialisere sig i nogle få teknikker for at blive en dygtig kæmper.


KUNGFU: Den oprindelige MMA & CrossFit, der gør dig FIT FOR LIFE!

Kungfu er den ældste form for østasiatisk kampkunst. Det er stamfaderen til de fleste andre moderne former for østasiatisk kampkunst som Karate, Taekwondo, Jiu Jitsu o.s.v. Kungfu er per definition mixed martial arts (MMA) og indeholder blandt andet næveslag, albueslag, brydegreb, låse, take-downs, spark og knæspark.

I Kungfu ligger der mere end 2000 års og mange generationers erfaringer med at udvikle og raffinere ikke kun kampteknikker men også viden og træningsmetoder til at udvikle den perfekte atlet - i Kungfu får du redskaberne til at få styrke, hurtighed, smidighed, balance og koordinationsevne på en effektiv og spændende måde.

Kungfu kan læres af alle uanset, om man 6 eller 96 år. Men uden træning og engagement udvikler man ikke sine evner og sin fysik. Der er ingen genveje i kungfu eller andre former for kampkunst. I sidste ende kommer det an på, om man har et slag, et spark eller en anden teknik, der kan afgøre en kamp. Som man siger i Shaolin-klosteret:

"Jeg frygter ikke den, der har kendskab til 10.000 forskellige teknikker, jeg frygter den, der har trænet den samme teknik 10.000 gange."

Kungfu er ikke bare kampkunst, det er også fitness og en åndelig vej på samme tid - det udvikler dig som menneske - gør dig FIT FOR LIFE!

Læs mere om træning for begyndere her!

Kung Fu